Onze Medewerkers

Rudy Mosselmans

Bedenker / bezieler en oprichter van Radio Nova.
Reeds begin jaren tachtig was ik als jonge tiener gebeten door de radio microbe. Heb bij enkele radio’s gaan proefdraaien door een cassette op te nemen, maar werd telkens geweigerd. In 1998 ben ik dan bij een lokale radio terecht gekomen en heb daar achter de schermen hun technische radio infrastructuur wat mogen “beheren”. Tot ik in 2008 dacht : “ik kan dat ook , een radio oprichten”. Dus in Augustus 2008 ben ik bevallen van “Radio Nova”. Radio Nova bestaat dus sinds 2008 , maar dan wel achter gesloten deuren. Heel die tijd heb ik de radio uitgebouwd tot wat hij nu is. Ik wou een radio hebben waar ikzelf mijn eigen goesting draai. Geen na-aap politiek, maar gewoon mijn eigen goesting, zonder inbreng van anderen. Ik was “eigenzinnig” hebben ze tegen mij gezegd, en anders dan de anderen. Vandaar mijn slogan “Eigenzinnig, Anders!”

Tania Van Assche

Mede oprichtster van Radio Nova. Ik hou de Facebook pagina up-to-date en doe onze boekhouding.
Sommigen zeggen al eens dat ze getrouwd zijn met hun job, wel ik ben getrouwd met mijn hobby … sinds 2011 verliefd en in 2014 officieel getrouwd met Rudy Mosselmans. Hij kwam met een rugzak bij me toe, met daarin Radio Nova . Dus ik had weinig keuze. En wie bij de hond slaapt …. Weet je wel ….Dus ja die radio microbe heb ik ondertussen ook gekregen. Dus steek ik maar al te graag mijn schouders mee onder onze eigenzinnige Radio Nova. Ik zal mij vooral bezig houden met de social media zoals facebook, de communicatie met de luisteraars en de boekhouding. En ja het is ook de bedoeling dat jullie mij misschien zelf ook zullen horen op Radio Nova

Stef Leeuwenaert

Hey, me even voorstellen : Ruim 30 jaar maak ik al radio op verschillende radiozenders in Vlaanderen maar Radio Nova trok mij vooral aan omdat het Eigenzinnig, Anders is!  Ook ben ik verantwoordelijk voor de publiciteit op Radio Nova, dus al je je zaak in de kijker wil stellen kan je zeker bij mij terecht! Elke werkdag presenteer ik van 16 tot 19 uur “Het Spitsuur”.


Tom Hofman

Tijdens mijn jeugdjaren ben ik gestart met radiomaken. Ik draaide plaatjes op verschillende vrije radio’s, wat was dat een heerlijke ervaring. Mijn competitiesport en beroepsbezigheden hielden me echter een tijdje weg van de radio, maar gaandeweg begon het weer te kriebelen om opnieuw te presenteren. In 2016 maakte ik met veel
enthousiasme mijn comeback. Via een aantal stations belandde ik in 2023 waar ik wilde zijn : een radio met mijn favoriete format – nederlandstalige muziek, oldies en internationale klassiekers, een beetje eigenzinnig, en anders ! Radio Nova dus. Wat een leuk team !  Je hoort mij van maandag tot vrijdag tussen 13 en 16u in De Namiddagshow.

Ruud Van Opstal

Ik ben afkomstig van Hoogstraten, 14 jaar geleden bracht de liefde mij naar het Pajottenland. Al sinds mijn jeugd had ik de muziek microbe te pakken. Ik was presentator bij verschillende regionale zenders. Vermits Nederlandstalige muziek mijn dada is, voel ik me meer dan thuis bij onze “Eigenzinnig, Anders!” Radio Nova. Ik presenteer momenteel dagelijks het programma “Lunchen met Ruud” en dit tussen 11 en 13u

Gerda Heymans

Als levenspartner van Ruud Van Opstal, word ik dagelijks geconfronteerd met het radio gebeuren. De logische stap is dan natuurlijk een beetje meewerken voor de kleine dingen. Ik geloof in radio Nova, want dit is een zender met muziek dat door de jaren heen hip blijft. Ik hou me dus voornamelijk bezig met de facebook pagina. Het ontwerpen en plaatsen van dagwensen, het berichten van verjaardagen/ overlijdens en speciale gebeurtenissen van Vlaamse en Nederlandse vedetten. Het posten van reclameboodschappen in andere groepen. Sinds kort heeft Ruud me overhaald de quote van de dag in te spreken. Ik deel dus een beetje zijn passie. Radio Nova verdient een kans, en daar gaan we voor!

Jan Backer

Mijn radio roepnaam is Jan Backer. Ik ben geboren en getogen in het Pajottenland. Al vanaf de jonge leeftijd van 16 jaar had ik de radio microbe te pakken. My first love was music.
Nu zovele jaren later, blijkt dat je van die microbe woelig te keer gaat.
Gewoon een gezellige en leuke babbel waar de luisteraar centraal staat, dat is mijn leuze. Muziek die nooit aan waarde zal verliezen of waarvan je denkt” fijn om dat nog eens terug te horen”. Ben heel blij bij het team van” radio Nova eigenzinnig, anders!” te horen. Samen gaan we zorgen voor gezellige radio .

Tim Schippers

.